Mäntysaaren mökin korjaamisesta

Saarelle mielesi tekevi? Vajasaari, Mäntysaari ja Skorvan.

Valvojat: ARi, AarneM

Mäntysaaren mökin korjaamisesta

ViestiKirjoittaja Pulkkine » Ma Elo 18, 2014 4:10 pm

Mäntysaaren mökin korjaaminen

Alustava tutkimus on paljastanut että mökin läntisen seinän kannatinpalkki on osittain lahonnut siksi, että huonosti tehty ikkunalauta on päästänyt vettä rakenteisiin ja valumaan palkin päälle. Lisätuhoa on aiheuttanut alapohjan alla ollut sammaleriste sekä talon seinustalle kinostuva lumi.

Palkki pitää siis vaihtaa tai alapohja pitää tukea jollain muulla keinolla. Ulkoverhoilu alla olevine tuulensuojalevyineen tulee purkaa, jotta palkkiin pääsee käsiksi. Hyvällä onnella korjaustyö onnistuu tuvan lattiaa purkamatta. Palkin uusimisen/tuennan jälkeen ulkovuoraus pitää uusia, koska laudat ja rimat ovat alapäistään lahonneet. Samalla kannattaa uusia kaikkien mökin ikkuna-aukkojen alaosa jotta veden kulkeutuminen rakenteisiin estyy. Lopuksi ulkoseinä on maalattava.

Toivottavasti seuran jäsenet pystyvät toteuttamaan työn. Siihen vaadittaneen muutama rivakka meloja ja yksi viikonloppu. Ja asiantuntemusta, jotta työ voidaan suunnitella ja tehdä kunnolla. Urakka olisi hyvä saada valmiiksi ennen syysmyrskyjä ja talven tuloa.

Siispä nyt kaivataan vapaaehtoisia. Ilmoittautumiset mielellään sähköpostitse mantys_is ät merimelojat . fi mielellään 25. elokuuta mennessä. Lisätietoja numerosta o4oo-974 3l7.

Jussi Pulkkinen
Pulkkine
 
Viestit: 228
Liittynyt: Ke Joulu 17, 2008 5:12 pm

Re: Mäntysaaren mökin korjaamisesta

ViestiKirjoittaja PVe » Ma Elo 18, 2014 4:58 pm

Kyseinen lattian kannatinpalkki tosiaan puoliksi laho parin metrin matkalta, ainakin. Osasyynä oli myös viallinen räystäskouru, jolle jo annettiin ensiapua.
Koska näissä vanhojen rakennusten 'reskutuksissa' tuppaa tulemaan yllätyksiä ja lisää töitä rakenteita availlessa, täytyy alkuun tarkistaa, miten iso budjetti käytettävissä. Ja koska Mäntiksen mökki on kaupungin, ei oma, syytä selvittää lisäksi paljonko siihen kannattaa satsata itse. Mökki kun olisi saatava käyttökuntoon asti, jotta siihen kannattaisi satsata enempiä.

Väliaikaisena ratkaisuna voisi harkita, että kannatinpalkin kylkeen kiinnitetään tukeva lankku (2x5 "), jolla estettäisiin mahd. lattian romahtaminen. Hyvä pitää kaupunki ajan tasalla hankkeistamme.

Tärkeää tässä saada hommaan mukaan joku jolla on kokemusta vanhojen rakennusten saneerauksesta.
Tulen kyllä talkoisiin ei-ammattilaisena, jos aikataulu sopii.
t. Pertti V
PVe
 
Viestit: 2
Liittynyt: Ti Joulu 30, 2008 12:24 pm


Paluu Saaret

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron